Превентивна робота з протидії торгівлі людьми

      Інформує Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

     18 жовтня з ініціативи Європейського Парламенту був започаткований Європейський день боротьби з торгівлею людьми, як день консолідації зусиль з підвищення рівня обізнаності щодо проблеми торгівлі людьми, особливо жінками та дітьми, небайдужості громадськості до цього явища і візуалізації проблеми на глобальному рівні.

        Торгівля людьми – сучасна форма рабства. Однією з форм порушення прав людини в сучасному світі є торгівля людьми і дітьми. На жаль, це явище має місце і в Україні. Ця проблема не визнає державних кордонів, не робить різниці між розвиненими державами та державами, що розвиваються. Вона чудово адаптована як до бідності, так і до розкоші. Використовуючи складну економічну ситуацію в Україні, високий рівень безробіття і правову недосконалість країни, малу обізнаність населення, нечисті на руки ділки організували кримінальний бізнес – запрошення громадян працювати за кордоном, де вони зазнають жорстокої експлуатації, заробляючи мізерні кошти для себе і тисячі – для організаторів цього бізнесу.

        Фахівцями селищного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді 17.10.2017 року була проведена превентивна робота з протидії торгівлі людьми для учнів загальноосвітніх шкіл громади. Метою інтерактивного заняття було висвітлення даної проблеми, обговорення поняття «торгівля людьми», «рабство», соціальний аналіз причин та наслідків торгівлею людьми, формування у школярів навичок обережної поведінки та вміння захищати власну гідність, толерантного ставлення до постраждалих від торгівлі людьми, власне ставлення до торгівлі людьми, як порушення прав людини та ганебного явища сучасності. Діти висловили своє розуміння актуальності проблеми торгівлі людьми та її наслідків.

       19.10.2017 року благодійним фондом «Ксена» організовано та проведено засідання круглого столу на тему: «Стан протидії торгівлі людьми на Хмельниччині. Роль ОТГ у виявлені та пере направленні постраждалих». У якому взяла участь директор центру Л.Смакула. В ході проведеного заходу обговорювались питання порядку інформування жителів громади щодо дій у разі виявлення таких випадків.

       Сподіваємось, що проведені просвітницькі заходи сприяли усвідомленню проблеми сучасного рабства, можливих загроз, що обмежує права і свободи людини, зміні стереотипів відносин й формування безпечної поведінки в суспільстві.

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Twitter